Ervaringen

9,1/10 14 reviews


10,0/10
“Allerbester Service, wunderschöne Boote”
Lemsteraak De Luije Man | Jörg Bürgermeister | 3 augustus 2021
Tolle Boote, sehr gepflegt und top in Schuss. Dazu allerbester Sevice, auch am Wochenende. Immer wieder....
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

10,0/10
“Super zeilweek!”
Lemsteraak De Hege Wier | Melle en Nienke | 2 augustus 2021
We hebben een heerlijke week gehad op het water. De boot was prima toegerust en zeilt en vaart best eenvoudig, dankzij de rolfok, enkele val voor het grootzeil, boegschroef… de eerste dag hebben we de boot onder begeleiding goed leren kennen en daarna hebben we een heerlijke week op de Waddenzee en het IJsselmeer beleefd. Mede met dank aan de fijne mensen van Sailcharter, die snel iets kwamen repareren dat stuk was. Dank jullie wel voor een hele leuke ervaring!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,0/10
“Fantastische zeilvakantie met de Wadloper”
Zeeschouw Wadloper | Christiaan Jentink | 2 augustus 2021
Na een fijne instructiedag (Onno bedankt!) vertrokken we naar het Wad: een heerlijke week gehad met fraai weer en veel droogvallen. Helaas zijn de havens van de waddeneilanden wel erg vol in de zomer. Vanwege de weersverwachting terug naar het IJsselmeer, daar een 2e week heerlijk gezeild en prima ligplekken gevonden in de karakteristieke Friesche haventjes. Een stuk minder vol als op de waddeneilanden. De Wadloper was een heerlijk schip waar we met z'n 4'en prima op konden leven, wel opletten met de grote breedte!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

10,0/10
“Twee heerlijke weken”
Lemsteraak De Hege Wier | Jochem | 2 augustus 2021
We hebben met het gezin (kinderen 4+7 jaar) twee weken op de Hege Wier gevaren in Friesland en op het Wad. Ze vaart en zeilt erg makkelijk, mede dankzij de lazy jacks, rolfok en boegschroef. De motor heeft meer dan voldoende vermogen.

Comfort:
De kuip zit en zeilt zeer fijn, alles is binnen handbereik. Een vast kompas zal ik altijd missen maar de goed zichtbare kaartplotter maakt veel goed.

De salon is ruim en in de kombuis is alles binnen handbereik. Helaas geen stahoogte vanaf 1.85 ofzo. De banken in de salon slapen redelijk, ze zijn eigenlijk net iets te kort en te smal voor een comfortabele nacht voor een volwassene.

De natte cel is prima en ruim. Warm kunnen douchen is echt een luxe. Let op dat de boiler alleen gebruik maakt van de motorwarmte, en niet de elektrische verwarming - deze laat het water koken.

De slaapvertrekken zijn okay. Het zijn er relatief veel voor deze kleine aak en daarom een beetje gepriegel met de deuren. Het dubbele bed is lang genoeg en slaapt goed. Ruim voldoende kastruimte.

We hebben heel veel complimenten gekregen over deze Lemsteraak. Ze is inderdaad prachtig en zeer goed onderhouden. En een handzaam formaat dat steeds sporadischer wordt tussen alle nieuw gebouwde 15m+ vissermanaken.

Zoals altijd was de ontvangst en uitleg van Michael en zijn collega's weer fantastisch. Een aanrader!

Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,0/10
“Echt zeilen, met gezin”
Vissermanaak WK 69 Sulis | Jerom van Beuzekom | 29 juli 2021
Zeilend over de wadden, van Vlieland, naar het Groene strand bij Terschelling, naar Ameland en door naar Schiermonnikoog. Onderweg droogvallen en genieten van het wad. Mede door de lazy jacks en de rol fok konden we snel zeil heisen en hebben we veel gezeild. De boot vaart fijn en heeft alle gemakken om een week op 1 plek te liggen. Het enige nadeel is dat er geen sta hoogte binnen is en dat de achterkooi onder de tafel buiten vrij krap is, maar verder is alles top bij deze visserman aak. Vooral die grote kuip is een feest.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

10,0/10
“Super schuitje”
Grundel "de Groendel" | Inge P uit Amsterdam | 26 juli 2021
Met mijn 3 tiener zoons 4 dagen op pad geweest met de Batavier. Alles klopte en deed wat het moest.
Ze baart heel makkelijk. Optuigen ging wat troef, alsof ze niet iedere week de zeilen hijst. Maar eenmaal zover zeilt ze als een zonnetje.

Met de bovengenoemde tieners en hond hadden wij allen slaapplek (ja je eigen bed is comfortabeler, maar we lagen) en we liepen elkaar nauwelijks in de weg overdag. Knap voor zo’n klein scheepje.

Aanrader
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,0/10
“Helemaal goed”
Lemsteraak Dorothee | Vogel | 24 juli 2021
fantastich schip, zeilt mooi, goed uitgebalanceerd, een plaatje.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,5/10
“Prachtige en heerlijk zeilende Lemsteraak”
Lemsteraak De Hege Wier | Marchien | 19 juli 2021
We hebben afgelopen weekend genoten van de Hege Wier. Een prachtig afgewerkte boot met zeer complete uitrusting en geweldige zeilkwaliteiten.
De in een eerdere review genoemde problemen met de motor waren zeer goed opgelost, en dat binnen 2 weken, top.

Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

9,0/10
“Top!”
Bol De verandering | Wolfgang | 7 juli 2021
Ich habe einen 2 Tage Kursus gebucht um den Umgang mit einem Plattbodenschiff zu lernen. Das Schiff ist etwas älter aber in einem sehr guten und gepflegten Zustand und für erste Erfahrung genau richtig da alles von Hand gemacht werden muss.
Der Trainer Klaasjohann hat alles gegeben, war sehr ruhig und sehr geduldig bei den wiederholenden Manövern. Ich habe sehr viel bei ihm gelernt,Vielen Dank noch mal an Klaasjohann!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

9,0/10
“Een weekendje Vlieland”
Lemsteraak De Hege Wier | Derk-Jan Verhaak | 28 juni 2021
De Hege Wier is een prachtig schip en is uitstekend uitgerust voor zeilen op binnenwater, IJsselmeer en Waddenzee. Wij hebben een rondje Vlieland gemaakt, met een overnachting op vrijdag in de Noorderhaven in Harlingen. De voorspelling was in eerste instantie niet heel gunstig, maar uiteindelijk bleek dat erg mee te vallen. Veel zon, vijrdagavond en zaterdagochtend wat weinig wind, maar verder heerlijk kunnen zeilen (zondag zelfs met een dikke 5 op de terugweg).
Ondanks het prima schip toch enkele tips/opmerkingen:
1. de uitrusting
Bij het boeken kun je kiezen voor een Waddenpakket. Als je leest wat daarin zit, lijkt het bijna noodzakelijk te zijn om dat te bestellen als je het Wad op gaat. Dat bleek niet zo te zijn: als het kaartmateriaal, stromingsatlas en zwemvesten waren aan boord. Wij hebben het pakket niet besteld en was ook niet nodig.
2. de zwaardlieren.
Als je niet ervaren bent met platbodems, weet je niet dat je de zwaardlierhendels uit de lieren moet halen als je het zwaard laat zakken. Ze draaien dan als een gek in het rond. Als je te dicht bij staat, kun je je gemakkelijk bezeren. In ons geval verdween de hendel in de Waddenzee, omdat de borgpen wat slapjes was. Gelukkig waren er twee hendels. Dus na het zwaard omhoog trekken, de hendels eruit halen. Dit staat niet in het boordboek, dus geef het de schippers als tip mee.
3. de motor
Die heeft ons geen moment in de steek gelaten. Integendeel, hij wilde niet meer uitgaan op het contact. Na gebeld te hebben kregen we snel een tip om dat op te lossen. Daarvoor moesten we in de machinekamer zijn, dus elke keer een zwaar luik optillen. Niet handig en waarschijnlijk makkelijk te repareren.
4 boordboek
Superhandig dat er een boordboek aanwezig was en dat dit als pdf van tevoren gemaild was. Zo kun je je voorbereiden en voegt duidelijk iets toe aan de voorpret!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
6,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer
Varen op het IJsselmeer en de wadden

Zelf varen of zeilen met schipper?

Enkele van onze grotere Lemsteraken zeilschepen bieden wij ook aan voor zeiltochten inclusief schipper. Dit aanbod is bedoeld voor gasten die weinig (of geen) ervaring met platbodem zeilen hebben maar toch willen genieten van de bijzondere sfeer aan boord van deze klassieke zeiljachten op het IJsselmeer of de Waddenzee. Zelf leren zeilen op een platbodem kan ook. Zeilcursussen, manoeuvreercursussen en zeilles horen bij ons verhuurprogramma.