Ervaringen

8,7/10 128 reviews


5,0/10
“Stoere boot met goede zeileigenschappen die veel spierballen nodig heeft”
Visserman Aak LE 66 " de Pekel" | Joost | 5 oktober 2023
Het is een stoer schip dat goede zeileigenschappen heeft. Echter alles gaat handmatig. Een aantal krachtige vrouwen of mannen heb je wel nodig.

Jammer dat je niet buiten aan tafel kan eten. De banken aan de bun zitten vast, zodat je met de rug naar elkaar met een bord op schoot eet. Dat vonden wij echt een tegenvaller.

De eigenaar mag de best bereikbare kasten leeghalen.

Er is een Nespresso apparaat aan boord. Dit staat niet op de inventarislijst. Pas op werkt alleen als je aan de walstroom ligt.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
4,0/10
Was het schip schoon en compleet?
4,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
4,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

9,5/10
“Segeln pur in schöner Atmosphäre”
Lemsteraak Wadwaai | Martin | 15 september 2023
Eine Woche waren wir unterwegs bis Amsterdam und zurück. Ein schönes großes Schiff mit dem man auch sportliche Segeln kann. Läuft super unter Segel und Motor. Wir waren zu sechs Seglern. Das war genau richtig. Wir haben uns sehr wohl gefühlt an Bord. Zur Bedienung der Wadwaai braucht man aber ein bißchen men- bzw. Frauenpower. Mit ein wenig Übung klappt’s dann aber sehr gut mit dem setzen der Segel und Schwerter. Es hat viel Spaß gemacht.
Zum Service der gesamten Crew um Michael können wir nur voll des Lobes sein. Sympathisch und sofort zur Stelle mit Rat und Tat wenn mal was nicht klappt.
Resümé: versucht es einmal. Es ist ein etwas anders Segeln als mit einem „Yoghurt-Becher“😏
Grüße vom Skipper.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

10,0/10
“Perfecte vakantie op de Wiede Weerga”
Hoogaars Wiede Weerga | Gijs | 9 september 2023
De Wiede Weerga is een perfect onderhouden schip en van alle gemakken voorzien. De service van Sailcharter Workum was ook zeer welkom en relaxed. Wij hebben 10 dagen lang gezeild waarvan het overgrote deel op het Wad. De GPS plotter in de kuip is dan ontzettend handig. De boot zeilt prima aan de wind en ook de motor heeft voldoende vermogen. Het bed voorin is ontzettend ruim als je met de driehoek de volledige grootte benut. We hebben een weekend een bevriend stel op bezoek gehad, en zij sliepen op de banken in de kajuit. Dit kan prima voor een weekend, maar voor een langere periode zou ik met 4 volwassenen een grotere boot aanraden. Tijdens het achteruit manoevreren soms weinig controle, maar daar hebben de meeste platbodems last van. Kortom een geweldige zeilvakantie!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

10,0/10
“'Lemsteraak Juffrouw Ooievaer'”
Lemsteraak Juffrouw Ooievaer | Jo | 8 september 2023
Die 'Lemsteraak Juffrouw Ooievaer' hat uns wirklich Spaß gemacht! Das Handling war, nach ein wenig Eingewöhnung, sehr gut. Bugstrahlruder und Kamerasicht aus dem Mast sind sehr gute Hilfsmittel. Spaß hat auch das fahren unter Segeln gemacht. Das Schiff läuft im Vergleich (also mit nach meiner Erfahrung... habe bislang fünf Lemsteraaken gesegelt) sehr gut am Wind. Leider hatten wir nur wenig davon, was einige Touren unter Motor erforderlich gemacht hat. Dieser hat einwandfrei funktioniert und war erstaunlich Verbrauchsgünstig. Die Inneneinrichtung und Aufteilung war für unsere achtköpfige Besatzung perfekt. Die Küche ist praktisch und dank der zusätzlichen Kühlbox gab es jederzeit ein gut gekühltes Getränk.
Die Abwicklung der Buchung und die Übergabe des Schiffes war, wie wir es von Sailcharter gewohnt sind, kompetent, zügig und unkompliziert. Wir kommen wieder! :-)
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

8,5/10
“Super Segelwochenende”
Lemsteraak Dorothee | Wolfgang | 6 september 2023
Tolles Schiff mit guten Segeleigenschaften, komplette Ausstattung, super Atmosphäre!
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
8,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

8,5/10
“Fijne dag op De Bellefleur”
Lemsteraak Bellefleur | Gert | 6 september 2023
Wij zijn helemaal tevreden over ons dagje IJsselmeer met de Bellefleur. We hadden een kapitein die heel goed aanvoelde wat ik met mijn gezin (7 volwassenen) wilden doen: zeilen. Helaas viel de wind wat tegen maar zowel de boot als de kapitein waren geweldig.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
6,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

9,5/10
“Mooi compleet uitgeruste lemsteraak”
Lemsteraak Blauwe Heks | Sander krikke | 5 september 2023
Netjes en compleet uitgerust schip met goeie zeil eigenschappen, onderweg veel positieve reacties gehad over de Leazytails( vangnet grootzeil). We misten alleen een klaptafel in de achterkuip ( en daarbij een paar fijne zitkussens)
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
8,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,5/10
“Fantastisch weekend op de waddenzee”
Lemsteraak De Luije Man | Joost | 5 september 2023
Heerlijk het weekend gezeild met windkracht 3 en zonnig weer
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer

9,0/10
“prima”
Lemsteraak Dorothee | Wil Walvis | 13 augustus 2023
goede ontvangst, afleveren ook duidelijk en ontspannen
schip (Dorothee) goede grootte voor 4 personen, ook als we verwaaid lagen
vaart goed
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
8,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
8,0/10
Lees meer

10,0/10
“Kleddernat, winderig, maar heerlijk”
Lemsteraak Blauwe Heks | Olivier | 12 augustus 2023
Tussen de buien door was het lekker droog en waaide het stevig door. Super om dan op zo’n topschip als de Blauwe Heks te zitten. Loopt als een trein, beweegt soepel door de forse zeegang heen en zeilvoering is gemakkelijk en snel aan de omstandigheden aan te passen. Goed anker ook. Fijn als het ‘s nachts hoogwater is en fors waait.
Wat vond u van de service en afhandeling van de boeking voorafgaand en na uw vakantie?
10,0/10
Was het schip schoon en compleet?
10,0/10
Hoe beoordeelt u de bediening en het vaargemak van het schip?
10,0/10
Wat vond u van de sfeer aan boord (betimmering, verlichting, stoffering)?
10,0/10
Lees meer
Varen op het IJsselmeer en de wadden

Zelf varen of zeilen met schipper?

Enkele van onze grotere Lemsteraken zeilschepen bieden wij ook aan voor zeiltochten inclusief schipper. Dit aanbod is bedoeld voor gasten die weinig (of geen) ervaring met platbodem zeilen hebben maar toch willen genieten van de bijzondere sfeer aan boord van deze klassieke zeiljachten op het IJsselmeer of de Waddenzee. Zelf leren zeilen op een platbodem kan ook. Zeilcursussen, manoeuvreercursussen en zeilles horen bij ons verhuurprogramma.