Zeilboot met schipper huren in Friesland

Zeiltochten op IJsselmeer, Markermeer en Waddenzee

Enkele van onze grotere Lemsteraken bieden wij ook aan voor zeiltochten inclusief schipper.

Dit aanbod is bedoelt voor gasten die weinig (of geen) ervaring met platbodem zeilen hebben, maar toch willen genieten van de bijzondere sfeer aan boord van deze klassieke zeiljachten en willen varen op het IJsselmeer en de Waddenzee.

De ingehuurde schipper kan het schip op de motor prima alleen bevaren. Zeilend is het een ander verhaal, dan wordt er van de gasten verwacht mee te werken om het schip te zeilen. Ervaring is niet nodig, wel mooi meegenomen. U moet er wel rekening mee houden dat er dan voor twee gasten minder plaats is aan boord.

Zelf leren varen op een platbodem zeiljacht? Dat kan! Zeilcursussen, manoeuvreercursussen en zeilles horen bij ons verhuurprogramma. Voor nieuwe charterklanten is een training verplicht, dan wel een bewijs van ervaring. Bekijk het overzicht van onze zeilcurssen in Friesland.

Neem contact op

Varen op het IJsselmeer en de wadden

Zelf varen of zeilen met schipper?

Enkele van onze grotere Lemsteraken zeilschepen bieden wij ook aan voor zeiltochten inclusief schipper. Dit aanbod is bedoeld voor gasten die weinig (of geen) ervaring met platbodem zeilen hebben maar toch willen genieten van de bijzondere sfeer aan boord van deze klassieke zeiljachten op het IJsselmeer of de Waddenzee. Zelf leren zeilen op een platbodem kan ook. Zeilcursussen, manoeuvreercursussen en zeilles horen bij ons verhuurprogramma.